Raksasa Gogon lawan Ultraman?

Suatu petang hari sabtu yg lalu, aku sedang bersenda gurau ngan Danish. Budak ini semakin lama semakin petah berckp dan ada masanya sangat menyakitkan ati aku biji butir percakapannya.

Conversation 1: Muncit!

Aku tengah nak pakai baju, so T Shirt tu ketat la sket tapi takde la ketat sgt. Pakai bedak pakai lipstick.. tetiba..

Danish: Mama cantek ke? (sambil tengok cermin almari solek)
Aku: Danish rasa camne? Mama cantek tak?
Danish: Tak cantek. Mama muncit- sambil dengan selamba badak tepuk perut aku pastu ckp.
Danish: Muncit muncit muncit.

Ehh.... ko ckp banyak plak aku masukkan ko celah kelangkang masuk dlm perut balik kang baru ko taooooooooo!! Banyak bunyik plak :((

Conversation 2: Raksasa Gogon vs Ultraman

Ahad.

Aku tetiba rindu kat En. Wan, aku pun call. Seperti biasa Danish nampak aku tengah dail no mengelupur nak menyibuk skalik tau aku call bapak dia.

Danish: Ma, abang nak ckp ngan Abie.
Aku: Bagila mama ckp dulu, kejap lagi Abang ckp plak.
Danish: Abang nak ckp dulu. Abang nak ckp ngan ultraman.
Aku: Asal Abie jadi ultraman plak?
Danish: Mama kan raksasa Gogon, Abie ultramanlah.

Aku: (Hey geram je aku nak sekeh anak aku ni pandai betul mengumpamakan aku ngan raksasa gorgon plak. Gogon pun gogon jugak tapi ni mak ko cuba jgn bagi statement panas camtu aih aih aih)

Aku: Asal mama raksaksa gogon Abie Ultraman plak?
Danish: Abie baik. Abie cantek.
Aku: Abis mama jahatla tu yg kena jadi raksasa tu?
Danish: Mama suka marah abang.

Aku tak pasan Encik Wan dah ada kat talian. Aku dgr dia gelak. Ek ewah lucu yer.

Aku: Hah ultraman, suka ati nampak?
En. Wan: Kesian ek, jadik gogon. Sib baik gogon Yang, kalo jadi gonggok camne? Ulat gonggok? hahahahaaa....

Tetiba ...

Tutttttttttttttttttttt line telipon diskonek! Hah amik!

1 commentos:

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

hahhahahaa...lawak toi! adoila