Jgn under estimate aku punya Mrs. Nice.

Adakah aku?

Ok. Apa yg nak aku bagitau di sini ialah aku seorang yg pemarah. Hangin! Pengamuk! Pembaran yg boleh tahan hebatla. Bukan aku nak kutuk diri aku tp itu hakikat! Hakikat yg dah bau hancing mcm kencing kucing pekat. Hahahaha tula dia. Kenapa aku bring up this matter sbb ramai org fikir aku nice, bubbly, peramah dan tak berapa berkisah. Opsss... aku mmg nice, aku admit (hah masuk lif aku sedang tekan tingkat 20 okeh!), aku bubbly (apa bende ni aku pun tak baper sure jgn maksudnya bogelly sudahlah sbb aku mmg tak berbogel suka suka ni huahuahuahuaa (gelak red devil ni).. but aku jenis tak BERKISAH?! Opss... yeke? Yee ke ni?... Well if u think that way, better u think again.

Aku mmg tak berkisah about mcmana attitude ko, cara ko berckp, pemikiran ko sempit ke tak sempit ke. But ada satu perkara yang aku sangat sangat berkisah. Iaitu bab kerja. Kenapa aku berkisah bab kerja.. sebbnya aku tak suka kerja dengan org yg bodoh dan tak tau buat kerja sendiri. Ni la datuk nenek moyang aku mmg awal awal siap siap dah kasik aku tangkal warna konen tuk pakai kat leher (auta je lebih ni hahahaa). Sbb from sweet loving kinda person suddenly blink je mata aku dah jadi mak singa. Some people boleh tolerate same mistakes again and again but bukan aku. Aku tau semer pekerja buat silap. In fact aku pun bukan pandai sangat buat keje tp kalo tak pandai kenala belajar tanya, baru boleh pandai kan? Kalo tak pandai dan buat buat tak pandai dan mmg tak hingin nak bertanya dan asik buat mistakes so camne.. hey ceplos pun boleh jadi mak singa tau tak.

Sket sket kak ida, air cond tak function kak ida (aku ni ada gaya technician ke? :)) ), pintu takleh lock kak ida, fax sangkut kak ida, printer takleh print kak ida, line telefon takde kak ida, internet down kak ida ..(aku tengah tunggu bila dia nak ckp kak ida nak tak gaji saya? tp pelik ayat ni tak kuor kuor plak :)) )!!  haih benggang campo menyampah kalo semer tau sebut nama aku je. Agaknya kat dahi aku yg luas dan jendul ni ada tulis Ida superwoman. Pendawaian, service aircond, repair fax machine, pull stuck paper from printer she is very good in it. Ida is good in everything. (Adakah aku?)

Well, since aku ni suka keja lasak dan perangai pun ganas mcm jantan sket, tak bermaksud ko boleh amik kesempatan di atas kejantanan aku yg tak berapa nak jantan tu, so kenala consider sket. Ada alternative sket nak tgk apa yg sangkut, ada kertas ke apa ke, electric tu suis terbakar ke, short circuit ke. Ni tak asal tak function je trus jerit nama aku. 2 3 kali tu aku ajarla at least bior otak udang dia jalan sket but seems sedap plak aku tgk, meletak semer atas bahu aku kalo ada teknikal problem. Bukan ke mcm bengap tu! Teknikal guy pun ada kat bawah, bolehla kiranya panggil depa suh check, but NO!! Still nak jerit jugak KAKKKKK IDAAAA!!! Haih. Kak ida nak tukar jadi kak Singa. Bolehkah? Hahahahaa...

Tp benornya aku suka budak ni, aku namakan dia as si S. Aku tau dia mmg jenis lemah lembut sopan santun, kalo katak lalu depan dia dia pijakpun kompom katak tu buleh gelak jela. Tapi mmg aku takleh nak baper ngam ngan org yg lembut + lemau + berat bontot+ berat tangan + berat otak. Pantang! Menyampah. Pastu suka tepuk tepuk bontot aku (taula bontot aku kembang semangkuk sibuk plak nak tepuk tepuk!) Encik Wan pun tak berani tepuk punggung aku ko tau!! Hah tu laki aku tu! Sbb pe .. sbb aku paling tak suka org tangan miang sambil lalu nak tepuk tepuk bontot. Pompuanpun aku tak suka! Bagi aku sikap tu kurang sopan dan kurang ajar. Masa memula kawin dulu ada gak Encik Wan tepuk bontot aku... 2 3 kali aku tegur wat pekak skalik agik dia tepuk bontot aku aku tepuk dahi dia! Sekuat ati! hahahah sampai ada tanda merah kesan 5 jari aku kakakakaa.... hah aku tegur wat bodoh mmg nak kena bagi cop mohorla gamaknya kan Yang.. hahahahaha... so jadi ubat sampai skang taubat takmo tepuk bontot aku! Kan senang je bagi ubatnya.. kekekekeke..

So moralnya.... jgn treat nice people like rubbish. U might get wrong impression later when you see the other side of this nice person. Because being nice also ada limit. Step over the limit... then no more Mrs. Nice.


2 commentos:

green apple said...

kalau sekali dua bg arahan keje dia tak paham boleh accept lagi. kalau dah habis probation period pun lembab nak mampos, kita kasik dia makan ubat gegat je.

Chempaka Aurora said...

Tu yang cik mek ni sakit jiwa Kak Di..tu belom dengor citer hamba Allah tu lesap lepas gaji masuk. Blah tak bagi warning punya. Xpelah..bior tuan punya blog citer kalo dia nak citer nanti.