Staff baru ....

Huahuahua... dengan innocentnya aku mewar warkan aku dh dpt staff account yg baru. Seorang budak lelaki yg comel dan agak tahan lasak perangainya. Kuang kuang kuang. Ko tak banyak ckppun takpe la Ashraaf asalkan ko reti buat keje dan nak berkerja. Nak snap gamba dia malu plak kang dia ckp aku gatei plak, tapi sorryla tak men la gegatal ngan anak ikan bilis yg terang nyata nampak cam budak budak baik je..(almaklumla budak skolah agama okeh. Aku repeat staff aku budak skolah agama.. alhamdulillah buleh jugak aku tanya sket sket ilmu agama esok.).. Nampak mcm kekok sket keje as account assistant walaupun ada pengalaman bekerja sebelum ni. Tapi aku doakan dia akan lebih ganas dan tegas bila dah keje seminggu ngan aku esok. Kalo tak reti nak lasak dan ganas meh sini aku gusti tengkuk ko kasik urat saraf ko liat sket. huahuauhuahuaaa... Nama sedap Mohd Asharaf dari Sungai Kandis, Klang... hahahahaha bila budak tu kenalkan diri dia kat bos .. bos aku trus pandang aku pastu...

Bos yg kacak: Ida ... satu kampung ngan kawan baik you yg lari tu.. (pastu gelak sambil jeling jeling aku)
Aku: (Apahal plak kawan baik aku ko yg interbiu dia, terima dia aku plak yg ko salahkan. Dah tau gerak hati ko tak percaya budak tu ko nak amik jugak gatal sangat telo pastu aku plak dpt taiknya. )(Ckp dlm atila ckp dedepan bos aku kang mao mati terbongkang plak bos aku tu kuang kuang kuang).
Aku: Takpela bos, satu kampungpun bukan perangai sama tak gunapun. Dpt gaji berambus camtu je.
Bos yg kacak: Aik marah nampak.
Aku: (Dlm ati sumpah seranah) Lagi mao tanya ke?... (aku dah gelak tahap ikan masin sepat dah ni. bos aku mengada sepak pulak kang!! )
Bos yg kacak: u ok with him?
Aku: Attitude Okla bos. Dia pun rajin bertanya, so oklah. At least boleh train dia.
Bos yg kacak: Yea i pun suka attitude dia. If he is willing to learn, kita ajar.
Aku: Hep hep horray bos.
Bos: (senyum cam kerang yg dah tak baper nak busuk)

blueeekkk :)) hahahahahaha.....

Nampaknya bonus budak yg lari tu akan masuk dlm poket budak yg baru masuk ni. Bos siap ckp, aiyaa i baru nak bagi dia bonus 1k dia boleh blah mcm ni plak. Hah bos tak reti reti ko nak simpan duit ko tu bagi pada manusia yg lebih layak dlm opis ni. Dari ko bagi budak tu baik ko bagi si faizal ke zul ke tze cheong ke aku ke ... lagi banyak pekdah. Tak membazir! Hua hua hua huaa......

Aku mewelcomekan kehadiran Ashraf dengan tangan terbuka dengan harapan, toksahla ko nak ikut aku p lunch sana sini oii takde makno aku bawak ko nya :)) kakakakakaa... nak p makan p la sendiri. Muka ensem malu aku nak ajak p lunch kakakakaka....

Ok aku nak p makan. Lapo la.

3 commentos:

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

nak ngorat bleh x? wahkakakakaka

aloNgwaNida said...

sempat agik lala ni aku geget idong kang.... boleh ensem dan sgt baik budi bahasa .. mak cik likeee :))

»£ã£á¯M¡§§♥ú« said...

bleh la long...nak wat jd boipren angkat neh...hahahahaa

along...nak nyanyi satu algu tuk along neh

"Hepy Besday 2 u...Hepy Besday 2 u...hepy besday 2 along...hepy besday 2 u!"
Semoga dipanjangkan umo & dimurahkan rezki...arap psneh tmbh satu lg...baby girl laks ek! hehehe

SELAMAT ARI TUA!!!